Created by FM Studio

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΟΥ

ΚΗΠΟΣ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ

To συγκρότημα μονοκατοικιών βρίσκεται στην Βούλα και αποτελείται από δύο βασικές κατοικίες. Ο κήπος αναπτύσσεται στο κεντρικό τμήμα μεταξύ των δύο κατοικιών. Μικρά κηπάρια πλαισιώνουν τους χώρους της δεύτερης κατοικίας. Βασική επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν ο κεντρικός κήπος να περιλαμβάνει ένα στοιχείο νερού (πισίνα) και καθιστικούς χώρους για την συνάθροιση των μελών της οικογένειας.

Η μελέτη αρχιτεκτονικής τοπίου είχε ως στόχο την διαμόρφωση του κήπου αναπτύσσοντας γραμμικά τις νέες χρήσεις.  Η βασική ιδέα της σύνθεσης στηρίχθηκε στον σχεδιασμό του στοιχείου νερού και στην δημιουργία ενός ξύλινου δαπέδου (deck) που θα καλύπτει  το μεγαλύτερο τμήμα του κήπου. Οι χώροι του χλοοτάπητα που αναπτύσσονται στην συνέχεια αποτελούν το συνδετικό κρίκο με το πίσω μέρος του κήπου που περιλαμβάνει τον χώρο του barbecue. Η φύτευση αναπτύσσεται γραμμικά κατά μήκος του φράκτη και περιμετρικά του κεντρικού κήπου, ενώ αρωματικά φυτά προτείνονται για την φύτευση των εξωτερικών παρτεριών.

Η μελέτη διαμόρφωσης του κήπου περιλάμβανε αρχικά προσχέδια υπό τη μορφή σκίτσων για την κατανόηση της πρότασης από τον πελάτη. Η οριστική μελέτη περιλάμβανε τα σχέδια γενικής διάταξης του κήπου, τα σχεδία φύτευσης, άρδευσης και φωτισμού.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΟΥ

Ιδιωτικός κήπος

 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Βούλα, Αττική

 

ΕΚΤΑΣΗ

420 τ.μ.

 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

2006

1/1

Δημητρίου Ψαθά 10, Μελίσσια

Τ-F 2106136246

Ε agkolj@otenet.gr